Fürdőruha rendelés online tanácsok

Fürdőruha rendelés online tanácsok

A fürdőruha rendelés online első hallásra nem tűnik olyan bonyolult dolognak, de mint annyi minden másnak is az interneten vannak buktatói, árnyoldalai. Ebben az írásunkban szeretnénk néhány ilyen buktatóra felhívni a figyelmed hogy ne keljen csalódnod az online vásárlásban.

Fürdőruha rendelés online – mikre érdemes figyelni:

Amikor első alkalommal keresünk magunknak fürdőruhát az interneten egyből szembesülünk az online vásárlásban rejlő előnyökkel, és könnyen elhamarkodhatjuk a döntést mert megrészegít minket a hatalmas kínálat. Hiszen online fürdőruha rendelés esetén anélkül nézhetjük át akár több 100 webáruház kínálatát hogy fel kellene állnunk a székünkből. Viszont internetes vásárlás esetén fontos hogy legyünk óvatosak!

  • Elérhetőségek ellenőrzése:

 Amikor megérkezel egy webáruház oldalára lehetőleg az első dolgod az legyen, hogy megkeresed a kapcsolat vagy elérhetőség oldalt és megnézed, hogy fel vannak e tüntetve az elérhetőségek email cím, telefonszám, lehetőleg a kapcsolattartó személy neve (bár ez utóbbi nem gyakori). Tehát ha csak egy kapcsolati űrlapot találtok mennyetek is el az oldalról, mert egy esetleges csere vagy visszaküldés esetén könnyen ráfázhattok.

  • Általános szerződési feltételek (ASZF) ellenőrzése:

Az általános szerződési feltételeket tapasztalatunk szerint kevés internetes vásárló hajlandó elolvasni, nem is csoda hiszen ezek többsége jogi „blabla”. Viszont vannak benne olyan kötelező elemek mint, PL: jótállás (garancia), szállítási árak és az eladó adatai: neve, székhelye, cégjegyzékszám stb. Ha mást nem is, ezeket az adatokat keresd meg és olvasd el mert fontos. Amennyiben az eladóra vonatkozó adatok nincsenek feltüntetve azonnal hagyd el az oldalt!

  • Fürdőruha rendelés online esetleges buktatói:

Fürdőruhák esetén csakúgy, mint a fehérneműkre is speciális csere, visszaküldési szabályzat van (törvényileg) mivel higiéniai okokból ezeket használatba vétel után nem lehet cserélni, visszaküldeni így sok webáruházban nem érvényes rá a 14-napos elállás sem. Mielőtt fürdőruhát rendelnél online, kérdezd meg az eladót hogy van e mód a cserére vagy a visszaküldésre ill. milyen feltételek mellett.

  • Fürdőruha vásárlás és a méretek:

Fürdőruha vásárlás esetén, ami még fontos lehet az a megfelelő méret kiválasztása. Tapasztalataink szerint különböző gyártók különböző méretezést használnak, gyakran még ugyanaz a gyártó két különböző fürdőruhája esetén is lehetnek méretbeli különbségek. Így ha lehet, ne hagyatkozz a megszokott méreteidhez hanem mindig nézd meg a fürdőruha mérettáblázatát.

Amennyiben a mérettáblázatot nem találod elég részletesnek vedd fel a kapcsolatot az eladóval, írd meg neki a csípő bőséged, mellalatti kerületed, mellbőséged és kérdezd meg hogy melyik méretet javasolja. Ezzel a módszerrel elkerülhetőek a fürdőruha visszaküldések 90%-a, hiszen egy rendes kereskedő szívesen leméri a fürdőruhát a vásárlónak.

Az alábbi írás nem közvetlen kapcsolódik a fürdőruha vásárláshoz, viszont olyan veszélyforrás az online vásárlásban, amivel jó ha tisztában vagy.

  • Az önjelölt „kereskedők” vagyis a Dropshipping:

Hogy ez mit is jelent? Ezek a személyek az internetes kereskedelem fekete bárányai kerüld el őket messziről mert biztos hogy nem jössz ki jól a vásárlásból.

Röviden: úgy értékesítenek dolgokat, hogy fizikálisan nincs a tulajdonukban. Keresnek az interneten különböző webáruházakat ahol olcsón lehet termékeket beszerezni majd kiteszik a saját webáruházukba, vagy facebook oldalukra hogy rendelhető tőlük, és amikor te megrendeled a terméket ők megrendelik az eredetileg értékesítő webáruház oldalán a nevedben. Bővebben is olvashatsz erről a Wikipedia oldalán (angol)

Mi is ezzel a baj? A kérdés jogos, hiszen nem neked kell több 100 webáruházat átnézned a legjobb árakért.

  • Az árak 50-200%-al nagyobbak mintha te magad rendelted volna meg a terméket.
  • Ezek a termékek általában az Unión kívülről érkeznek, így jótállást, cserét vagy visszaküldést mint olyat felejtsd is el, mert még ha sikerül is elintézned 10.000 forint is lehet a postaköltség ami figyelembe véve hogy mennyit fizettél a termékért azzal jársz a legjobban ha kidobod.
  • Mivel unión kívüli áruról van szó, így az egy dolog hogy 3x-os árat fizettél érte, de még így se tartalmazza az áfát, vámot. Így gyakorlatilag törvényt sértesz te is (persze a tudtodon kívül).

Hogyan azonosíthatók ezek a kereskedők:

Ha a weboldal bármelyik részén (kapcsolat, aszf, termékoldal) az alábbi kifejezésekkel találkozol hagyd el az oldalt:

  • A szállítási idő 2-3 hét vagy 10-20 nap
  • A termék külföldről érkezik
  • A „kereskedő” csak közvetítői szerepet vállal (általában a szerződési feltételekben van)
  • A termék közvetlen a gyártótól érkezik (ez az eladó még a külföld szót se merte leírni)
  • „Barátom a külföldi gyártó aki személyesen postázza” (hát ezen jót nevettünk)

Mielőtt bárki azt hinné, hogy ez a fajta kereskedő „ritka mint a fehér holló” nézzük a főbb előfordulási helyüket:

  • Facebook csoportok és oldalak. A facebookon tömegesen fordulnak elő, 5 perc keresgéléssel 100-at is lehet találni közülük. Az oka hogy belevettük ezt is a cikkünkbe pedig a következő: ezeknek az oldalaknak 30-120 ezer (nem elírás) követői is vannak, tehát úgy látszik nagyon sokan nem ismerik még ezt a fajta kereskedelmet és a veszélyeit.
  • Egy „népszerű” online piactéren aminek a neve V-vel kezdődik és ATERA-val végződik.
  • Meglepő módon a Google találatok közt, kereset kifejezéstől függ ugyan, de szinte bármilyen ruházattal kapcsolatos szóra akár az első oldalon is megtalálhatóak. Ezért is fontos hogy használd az általunk leírt módszert hogy kiszűrd ezeket az online kereskedőket.

Megbízható fürdőruha webáruházat keresel ahol kedvező áron vásárolhatsz 1-2 napos szállítási idővel? Tegyél próbára minket, és nézd meg a fürdőruha kínálatunkat.

Amennyiben tetszett a „Fürdőruha rendelés online tanácsok” című cikkünk szólj hozzá, vagy az alábbi gombok segítségével könnyedén megoszthatod ismerőseiddel! 

One thought on “Fürdőruha rendelés online tanácsok

  1. Mogyoròsinè kovács edit says:

    Innen èrdemes rendelni tökèletes a mèret us ès az anyaga is szuper

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az alapvető működéshez szükséges, valamint marketing célú sütiket használ. A weboldal további használatával hozzájárulsz hogy sütiket használjunk.