Érdekességek a fürdőruhák múltjából

Érdekességek a fürdőruhák múltjából

A fürdőruhák manapság egyetlen ruhásszekrényből sem hiányozhatnak, hiszen amikor beköszönt a nyár, biztosan szükség van rájuk. Nem csupán a nyaralás során, vagy a strandon, de akár kertészkedés közben is praktikus ruhadarabok. A kánikulában tehát kulcsfontosságú szerepet töltenek be, ennek ellenére az emberek többsége igencsak keveset tud a fürdőruhák múltjáról, pedig rengeteg érdekesség fűződik hozzá. Ha szeretnéd bővíteni ismereteidet a fürdőruhákról, most itt a lehetőség, hogy jobban megismerkedj a nyár elengedhetetlen darabjainak történetének érdekességeivel!

A különböző történelmi feljegyzések szerint az európai emberek már a 17. században hordtak fürdőruhát. Az 1687-es évben a női fürdőruhák sárga színűek voltak, finom anyagú, merev vászonból készültek, amikhez bő ujjakat varrtak, így ezek a fürdőruhák egyáltalán nem hasonlítottak a manapság ismert darabokra. A nőknek készült fürdőruhák a 19. században is takarták a testet, viszont ezek többnyire már flanelből voltak, azért, hogy melegen tartsa a fürdőzőt a leghidegebb vízben is.

A 19. században nagyon sokáig fontos volt, hogy a női testet teljesen takarja a fürdőruha, ezért annak szegélyébe kisebb ólomsúlyokat varrtak a készítők, hogy a ruhadarab a víz felszínére emelkedve véletlenül se mutassa meg a meztelen testet. 1907-ben aztán áttörés történt: Annette Kellermann ausztrál szinkronúszó formabontó megoldást választott egy nyilvános strandon a fürdőruhájával kapcsolatban: egyrészes, testhez simuló, a mellkas egy kis részét szabadon hagyó úszódresszben jelent meg. Ezután egyre több hölgy kezdett ilyen fürdőruhát hordani, majd 1946-tól kezdve a bikinik is középpontba kerültek, amik pedig a mai napig óriási népszerűségnek örvendenek.  

Mint a rövid ismertetőből láthatod, a fürdőruhák igencsak régóta vannak jelen az emberek életében. Amennyiben szükséged lenne új fürdőruhára, fedezd fel választékunkat, és rendeld meg azt a terméket, ami megfelel ízlésednek, alkatodnak. Ha kérdéseid lennének a fürdőruhákkal kapcsolatban, keress bennünket bizalommal elérhetőségeinken!

Ez az oldal az alapvető működéshez szükséges, valamint marketing célú sütiket használ. A weboldal további használatával hozzájárulsz hogy sütiket használjunk.